Med je výsledkom poctivej práce včiel, ktorá sa snúbi v zmesi medovicového a kvetového medu. Medovicový med vzniká z medovice, teda veľmi sladkej šťavy bohatej na jednoduché cukry. Vyskytuje sa na lísti stromov ako dub, borovica či javor. Je charakteristický svojou tmavšou farbou, nižším obsahom peľu a sladkastou chuťou. Prítomný kvetový med sa vyrába z nektáru rastlinných kvetov. Tento med má zlatistú farbu a lahodne vyváženú chuť.
Dokopy tak táto zmes vytvára ideálne riešenie pre ľudí, ktorí hľadajú prírodné sladidlo, resp. vhodnejšiu alternatívu klasického cukru. Má široké možnosti využitia v kuchyni, kde sa rozhodne nestratí. Môžete ho použiť na osladenie čaju, kávy či smoothies. Hodí sa však aj do koláčov, pudingov a rôznych dezertov. Na novú úroveň posunie vašu raňajkovú kašu a býva tiež súčasťou omáčok k mäsu alebo grilovacích marinád. Tento med si tak môžete vychutnať podľa vášho gusta. Nech sa rozhodnete pridať ho kamkoľvek, výsledkom bude symfónia dokonale sladkej chuti, ktorú si zamilujete.
Med a jeho výhody
- je zmesou medu medovicového a kvetového
- kombinuje v sebe výhody dvoch druhov medu
- poslúži ako prírodné sladidlo
- má lahodnú sladkú chuť, ktorú si zamilujete
- predstavuje vhodnejšiu alternatívu klasického cukru
- má široké možnosti využitia v kuchyni
- hodí sa do čaju, kávy, smoothies, koláčov a dezertov
- nestratí sa ani ako súčasť omáčok k mäsu alebo grilovacích marinád
Zloženie
Zmes medu medovicového a kvetového. Zmes medov z EÚ a mimo EÚ.
Tabuľka nutričných hodnôt
Nutričné hodnoty | 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1394 kJ / 333 kcal |
Tuky | <0,5 g |
- nasýtené mastné kyseliny | <0,1 g |
Sacharidy | 82 g |
- cukry | 80 g |
Bielkoviny | <0,5 g |
Soľ | <0,01 g |
Upozornenie
Skladujte pri izbovej teplote do +25°C.
Minimálna trvanlivosť: Uvedená na obale.
Napísať hodnotenie