Hovädzie aminokyseliny sú jednoduché organické zlúčeniny, ktoré tvoria základné stavebné bloky bielkovín. Sú nevyhnutné pre správnu funkciu nášho tela. Hovädzie mäso je bohatým zdrojom bielkovín obsahujúcich množstvo rôznych aminokyselín, z ktorých niektoré sú esenciálne, čo znamená, že ich musíme získať z potravy, pretože ich náš organizmus nedokáže samostatne vytvárať. Medzi ne patria leucín, izoleucín, valín, lýzin, metionín, fenylalanín, treonín, tryptofán a histidín. Tieto aminokyseliny sú nevyhnutné pre rast, opravu tkanív, tvorbu svalov a mnoho ďalších dôležitých procesov v tele. Hovädzie mäso je tiež bohaté na neesenciálne aminokyseliny, ktoré si telo vie samostatne syntetizovať. Je dôležité zahrnúť hovädzie mäso do vyváženej stravy, aby sme pokryli potreby všetkých nevyhnutných aminokyselín.