Na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti používame súbory cookies.

Aký proteín po tréningu?

Aký proteín po tréningu?

Po tréningu je vhodné konzumovať proteín s vysokou rýchlosťou vstrebávania, aby sa podporila regenerácia svalov a zvýšila syntéza bielkovín. Tu sú niektoré možnosti:

      • Proteínový prášok zo srvátky (Whey proteíny): Whey protein je známy svojou vysokou biologickou hodnotou a rýchlosťou vstrebávania. Je ideálny na konzumáciu po tréningu, pretože sa rýchlo absorbuje a poskytuje telu rýchlo dostupné aminokyseliny.
      • Vaječný proteínový prášok: Vaječný proteín je ďalší výborný zdroj bielkovín s vysokou biologickou hodnotou. Je vhodný pre tých, ktorí majú alergie na mliečne výrobky alebo hľadajú alternatívu k srvátkovému proteínu.
      • Hydrolyzovaný proteín: Tento typ proteínu je predtrávený a rozložený na menšie zložky, čo umožňuje rýchlejšie vstrebávanie. Je to výborná voľba po tréningu, keď telo potrebuje rýchlo dostupné aminokyseliny na obnovenie svalov.
      • Mliečny proteínový prášok: Mliečny proteín (alebo aj kazeín) sa pomalšie vstrebáva ako srvátkový, čo znamená, že poskytuje trvalé dodávanie aminokyselín po dlhšiu dobu. Niektorí ľudia si zvolia kombináciu srvátkového a kazeínového proteínu po tréningu, aby získali výhody oboch typov bielkovín.
      • Vegánske proteíny: Predovšetkým pre ľudí stravujúcich sa výhradne rastlinnými proteínmi a ľuďmi s intoleranciou na mliečne, alebo celkovo živočíšne bielkoviny.

Je dôležité si vybrať proteínový prášok podľa svojich individuálnych potrieb, preferencií a cieľov, a tiež dodržiavať odporúčané dávkovanie uvedené na obale produktu.