Agáve sirup je sladidlo na báze fruktózy, ktorá je sladšia ako klasický cukor, a preto je ňou možné dosiahnuť rovnakú sladivosť jedál iba s polovicou kalórií.
Agáve sirup má tiež nízky glykemický index, a preto po konzumácii nezvyšuje hladinu cukru v krvi ako med alebo biely cukor. Agávový sirup je vhodný do diéty, pre diabetikov a ľudí, ktorí majú problém s trávením sacharózy. Vďaka svojej jemnej a sladkastej chuti poslúži ako náhrada cukru, medu alebo akéhokoľvek iného sladidla.
Rastlina Agáve je polopúštna rastlina z čelade sukulentov a v oblasti Mexika je tradičnou súčasťou stravy už po celé stáročia. Sirup sa vyrába odparovaním pri teplote 45°C, čo je teplota, pri ktorej sa neničia enzýmy a vitamíny obsiahnuté v agáve.
Agáve sirup je chutným a všestranným sladidlom, ktoré poslúži ako alternatíva cukru, medu, javorového sirupu a ďalších prírodných sladidiel. Má menšiu viskozitu ako med, a preto sa ľahšie mieša s pokrmami. Jeho príjemná chuť zvýrazní pôvodnú chuť jedla a hodí sa do ovocných šalátov, jogurtov, na müsli a lupienky, na palaciniky a lievance, na osladenie čaju či kávy, limonád a ovocných nápojov. Je vhodný do šalátových zálievok, marinád a grilovacích zmesí. Využijete ho v každom vašom obľúbenom recepte.
Agáve sirup je sladidlo na báze fruktózy, ktorá je sladšia ako klasický cukor, a preto je ňou možné dosiahnuť rovnakú sladivosť jedál iba s polovicou kalórií.
Agáve sirup má tiež nízky glykemický index, a preto po konzumácii nezvyšuje hladinu cukru v krvi ako med alebo biely cukor. Agávový sirup je vhodný do diéty, pre diabetikov a ľudí, ktorí majú problém s trávením sacharózy. Vďaka svojej jemnej a sladkastej chuti poslúži ako náhrada cukru, medu alebo akéhokoľvek iného sladidla.
Rastlina Agáve je polopúštna rastlina z čelade sukulentov a v oblasti Mexika je tradičnou súčasťou stravy už po celé stáročia. Sirup sa vyrába odparovaním pri teplote 45°C, čo je teplota, pri ktorej sa neničia enzýmy a vitamíny obsiahnuté v agáve.
Agáve sirup je chutným a všestranným sladidlom, ktoré poslúži ako alternatíva cukru, medu, javorového sirupu a ďalších prírodných sladidiel. Má menšiu viskozitu ako med, a preto sa ľahšie mieša s pokrmami. Jeho príjemná chuť zvýrazní pôvodnú chuť jedla a hodí sa do ovocných šalátov, jogurtov, na müsli a lupienky, na palaciniky a lievance, na osladenie čaju či kávy, limonád a ovocných nápojov. Je vhodný do šalátových zálievok, marinád a grilovacích zmesí. Využijete ho v každom vašom obľúbenom recepte.
Výhody:
- 100 % prírodné sladidlo
- Nezvyšuje hladinu cukru v krvi
- Je ľahko stráviteľný
- Podporuje činnosť žlčníka, metabolizmus tukov
- Má protizápalové a antibakteriálne účinky
- Posilňuje imunitný systém
- Pôsobí ako prevencia voči srdcovo-cievnym ochoreniam
- Je vhodný do diéty a pre diabetikov
- Je vhodný tiež pre deti
- 100 % prírodné sladidlo
- Nezvyšuje hladinu cukru v krvi
- Je ľahko stráviteľný
- Podporuje činnosť žlčníka, metabolizmus tukov
- Má protizápalové a antibakteriálne účinky
- Posilňuje imunitný systém
- Pôsobí ako prevencia voči srdcovo-cievnym ochoreniam
- Je vhodný do diéty a pre diabetikov
- Je vhodný tiež pre deti
Dávkovanie
V akomkoľvek recepte nahraďte požadované množstvo cukru trojštvrťovým množstvom sirupu a úmerne znížte množstvo tekutín rovnako ako pri použití medu.
V akomkoľvek recepte nahraďte požadované množstvo cukru trojštvrťovým množstvom sirupu a úmerne znížte množstvo tekutín rovnako ako pri použití medu.
Tabuľka nutričných hodnôt
Nutričné hodnoty: v 100 g Energetická hodnota 1 260 kJ/297 kcal Tuky 0 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g Sacharidy 71 g z toho cukry 71 g Vláknina 5,7 g Bielkoviny 0 g Soľ 0,06 g
Nutričné hodnoty: | v 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1 260 kJ/297 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 71 g |
z toho cukry | 71 g |
Vláknina | 5,7 g |
Bielkoviny | 0 g |
Soľ | 0,06 g |
Zloženie
100 % prírodný bio agáve sirup.
100 % prírodný bio agáve sirup.
Upozornenie
Skladujte na suchom mieste.
Skladujte na suchom mieste.
Napísať hodnotenie